Vita & Jaime

Sinds 2012 vorm ik een muzikaal duo met Jaime Nanoha. Jaime is een een bevlogen gitarist, met een schat aan muzikale kennis in z’n hoofd en altijd die aanstekelijke lach op zijn gezicht. We begonnen ooit samen te spelen in een grote Braziliaanse band, maar na een paar geslaagde duo-optredens besloten we op deze manier verder te gaan. Jaime zwoer bij de traditionele, akoestische gitaar en inspireerde mij daarmee om van de Braziliaanse muziek ook mijn specialisme te maken. Naast een zeer vruchtbare samenwerking ontstond er al snel ook een hechte vriendschap.

Na ons afstuderen in 2015 begonnen we met het geven van huiskamerconcerten, om met de opbrengst daarvan ons eerste album op te kunnen nemen. Deze concerten werden een onverwacht succes: steeds weer zeiden mensen zo te worden verrast en geraakt door het intieme karakter van onze muziek. Alleen zang en gitaar, zonder versterking: zo brengen we onze muziek nog steeds het liefst ten gehore. A Voz e o Violão (de stem en de gitaar) werd dan ook de titel van onze eerste CD. 

Daarna volgde een theatervoorstelling, waarin we het verhalende karakter van de Braziliaanse muziek nog beter tot zijn recht wilden laten komen. Veel elementen uit deze voorstelling gebruiken we nog steeds in onze concerten. Ons nieuwste project is een serie atelierconcerten, waarbij we de uitwisseling zoeken met beeldend kunstenaars. 

Ondertussen blijven we ons muzikaal ontwikkelen. Zo zijn we de laatste tijd we allebei steeds meer met klassieke muziek bezig: met Braziliaanse klassieke componisten zoals Heitor Villa-Lobos, maar ook met hun inspiratiebronnen. Dus wees niet verbaasd als er in ons volgende concert ineens een stukje Bach voorbijkomt…